POST - Wildzoom 143 Barneveld / WERKPLAATS - Renswoudschestraatweg 58 Lunteren (Alleen op afspraak)

+31 6 5064 3661 info@azobetuintafels.nl

Buitentafel van damwand en sluisdelen, Azobé

Hergebruikt Azobé, hout uit de waterbouw, toegepast als buiten tafels. Het is duurzaam omdat het een tweede leven krijgt maar ook omdat dit hardhout lang mee gaat. Zo heeft u een tafel dat jaren lang heel het jaar door buiten kan staan.

Materiaal: Azobé
Voor onze tafels maken wij voornamelijk gebruik van hergebruikt Azobé dat dienst heeft gedaan in de waterbouw. Daardoor is het vaak vergrijsd en verweerd, en is iedere tafel robuust en uniek.

Het kernhout van het azobé is vers roodbruin en verkleurt naar donkerrood tot chocoladebruin, of soms tot een violetachtig donker roodbruin. Azobé heeft opvallende wit tot geel gekleurde inhoudsstoffen in de vaten. De structuur is in het algemeen vrij regelmatig. Door de kruisdradigheid zijn op het kwartierse vlak afwisselend lichte en donkere banen te zien. Het dosse vlak vertoont een vaag streepdessin, veroorzaakt door het kleurverschil tussen vezel en parenchymweefsel.

Toepassing: Azobé is een zeer zware, harde houtsoort die wegens zijn grote sterkte, slijtvastheid en duurzaamheid veel wordt gebruikt als constructiehout in de waterbouw voor sluisdeuren, remmingwerken, stuwen, steigers, bruggen, brugdekken, damwanden, gordingen, palen en wrijfbalken. Vlechtwerken van dun azobé worden toegepast voor beschoeiingen, betuiningen, kraag- en zinkstukken en voor wegfunderingen en tuinafscheidingen. Andere toepassingen zijn geluidschermen, bermplanken, hekpalen, parkbanken, keggen, kielblokken, kimblokken, be drijfsvloeren, dwarsliggers, draglineschotten, dekken van weegbruggen, buikdenningen en steunconstructies voor zware machines. Azobé heeft weerstand tegen aantasting door zuren en andere chemicaliën en is daarom geschikt voor steunconstructies voor installaties in chemische fabrieken. In de Parijse metro dient het hout als spoorrails voor de treinen met rubberbanden.

Ontwerp:
U mag zelf de lengte en breedte aangeven. Er zijn planken te krijgen tot 6 m lang. De planken varieren tussen de 4 cm en 6 cm dik.
U heeft de keuze tussen een A-frame onderstel, een kruispoot onderstel en een picknicktafel model.

Prijsindicatie berekenen

Voorbeelden :